Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτοετής μόνος στο σπίτι ...

ΦΟΙΤΗΤΗΣ HOME ALONE

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009 21:48
Ξυπνάς και συνειδητοποιείς ότι είσαι μόνος σου, επικρατεί μια απόλυτη ησυχία παντού και μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει κανείς άλλος, εκτός από σένα… Μη φοβάσαι, δεν πρωταγωνιστείς στο “remake” του “Home Alone”… δεν είσαι ο Κέβιν, ούτε εξαφάνισες τους γονείς σου… είσαι απλά φοιτητής και ζεις στο δικό σου πλέον σπίτι!
Ναι, ξέρω, χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος για να συνηθίσεις την ιδέα ότι από δω και πέρα, έχεις ένα ολόκληρο σπίτι δικό σου, χωρίς τους γονείς να τριγυρνούν μέσα στα πόδια σου και να μην σε αφήνουν σε ησυχία..
Για τα επόμενα 4 (τουλάχιστον) χρόνια είσαι ο μοναδικός κυρίαρχος του σπιτιού και του εαυτού σου!

Αρχίζεις να γίνεσαι υπεύθυνος!;
Από δω και πέρα πρέπει να καθαρίζεις μόνος σου, να πλένεις,να σιδερώνεις, να μαγειρεύεις, να πληρώνεις τους λογαριασμούς (αλλιώς ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ δεν θα δείξουν επιείκεια, πίστεψε με…), να πηγαίνεις supermarket, να μάθεις να ξυπνάς μόνος και στην ώρα σου. Γενικά, πρέπει να κάνεις μόνος ότι μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένο ότι θα τα κάνει κάποιος άλλος. Βέβαια, ας μην γελιόμαστε... Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια! Δεν θα κάνεις τίποτα από τα παραπάνω. Θα τα θυμηθείς όλα και θα τρέχεις σαν τρελός για να προλάβεις μια μέρα ακριβώς, πριν φτάσουν η μαμά και ο μπαμπάς για επίσκεψη! (Προσπάθησε τουλάχιστον να μην ξεχάσεις τους λογαριασμούς…!)
Έχεις, λοιπόν, τον δικό σου χώρο. Φεύγεις και έρχεσαι ότι ώρα θες, όποια μέρα θες! Μπορείς να λείψεις ακόμα και μια ολόκληρη εβδομάδα –και βάλε- από το σπίτι, είτε γιατί κάθε βράδυ ξημερώνεσαι και με άλλη παρέα σε άλλο μέρος, είτε γιατί αποφάσισες, έτσι ξαφνικά, να επισκεφθείς τις Σέρρες, την Πάτρα, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη ή όποιο άλλο μέρος, στο οποίο έχεις τουλάχιστον έναν γνωστό! Εξάλλου, αν δεν τα επισκεφθείς τώρα, πότε θα το κάνεις; σκέφτεσαι… Φυσικά η μαμά και ο μπαμπάς νομίζουν ότι είσαι στην ζεστασιά του σπιτιού σου και διαβάζεις πυρετωδώς για την εξεταστική που έρχεται (ευτυχώς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ότι μπορείς να κάνεις εκτροπή κλήσεων από το σταθερό)! Εσύ όμως, μπορείς να γυρίσεις την προηγούμενη μόλις μέρα, να ανάψεις ένα κεράκι στον Άγιο 5 και να πας να δώσεις το μάθημα! Η συμμετοχή μετράει… έτσι δεν λένε;!
Το σπίτι σου είναι ανοιχτό όλες τις ώρες και μέρες για να δεχτεί τους φίλους σου, οι οποίοι είναι λάτρεις της «αρμένικης βίζιτας», έχεις κάνει χρυσό το σουβλατζίδικο της γειτονιάς (είπαμε πρέπει να μαγειρεύεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κάνεις!), οι γείτονες έχουν βαρεθεί από τα αλλεπάλληλα πάρτυ κάθε βδομάδα, έχεις γυρίσει όλα τα clubάκια και τα μπουζούκια της περιοχής και φυσικά όταν τελειώνουν τα χρήματα μένει πολύς μήνας ακόμα…! Και τότε αποφασίζεις να κάνεις ένα μικρό ταξιδάκι μέχρι το πατρικό για ανεφοδιασμό! Επισκέπτεσαι όλους τους συγγενείς, με αφετηρία τον παππού και την γιαγιά, όπου έχεις ήδη φροντίσει να μάθεις ότι μόλις πήραν την σύνταξη! Δεν πας όμως μόνο για τα ευρώ. Κατά βάθος σου έχει λείψει το φαγητό της μαμάς, το να σε φροντίζει κάποιος, να στα φέρνουν όλα έτοιμα και στο χέρι.. Όσο «καλομαθημένος» όμως και να ‘σαι, δεν αλλάζεις με τίποτα την ελευθερία του δικού σου σπιτιού.

Έχεις 4 χρόνια για να τα ζήσεις όπως τα θες! Το αξίζεις άλλωστε, γιατί πάλεψες για αυτό και το πέτυχες.
Η μόνη σου υποχρέωση: το πτυχίο... κάποια στιγμή…

αντιγραφή απο:
http://fanclubs.zoo.gr/lit-auth/index.php?option=com_content&view=article&id=67&catid=39&Itemid=14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου