Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις μαθημάτων εαρινό εξάμηνο 2009-2010

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2009-2010

ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Οι δηλώσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά από τις 18/2/2010 μέχρι και τις 24/2/2010. Δηλώσεις υποβάλλουν μόνο οι φοιτητές/φοιτήτριες του 6ου και των μεγαλυτέρων εξαμήνων. ΔΕΝ θα γίνουν δεκτές από τη Γραμματεία χειρόγραφες δηλώσεις.

Η ΝΗΣΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 423/4, ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ, ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 Μ.Μ.

Όσοι φοιτητές/φοιτήτριες δεν το έχουν ήδη πράξει κατά το χειμερινό εξάμηνο καλούνται να παραλάβουν το έντυπο με τον αριθμό πανεπιστημιακού μητρώου από τη Γραμματεία, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρονική διεύθυνση Α.Π.Θ. (lit.auth.gr).

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ
Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 2ου και του 4ου εξαμήνου δεν υποβάλλουν δήλωση για τα μαθήματα κορμού (υποχρεωτικά) του Τμήματος. Επίσης, δεν υποβάλλουν δήλωση οι φοιτητές/φοιτήτριες του 4ου εξαμήνου για τα μαθήματα κορμού (υποχρεωτικά), στα οποία έχουν αποτύχει. Η κατανομή στα τμήματα των μαθημάτων κορμού γίνεται από τη Γραμματεία με βάση το επώνυμο, κατά τα αναφερόμενα στον Οδηγό Σπουδών.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 6ου και των μεγαλυτέρων εξαμήνων υποβάλλουν δήλωση για τα μαθήματα κορμού (υποχρεωτικά), στα οποία έχουν αποτύχει, ηλεκτρονικά, από τις από τις 18/2/2010 μέχρι και τις 24/2/2010. Στη δήλωσή τους επιλέγουν το τμήμα (διδάσκοντα/ουσα) που επιθυμούν, έτσι ώστε να μην συμπίπτει με άλλο μάθημα ή άλλη πανεπιστημιακή υποχρέωση. Δεν θα επιτραπεί η εν συνεχεία αλλαγή διδάσκοντος/ουσας.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 6ου εξαμήνου δηλώνουν κατ’ ανώτατο όριο εννέα (9) συνολικά μαθήματα.
Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 8ου και των μεγαλυτέρων εξαμήνων δηλώνουν κατ’ ανώτατο όριο δώδεκα (12) συνολικά μαθήματα.

Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις των μαθημάτων είναι υποχρεωτικές. Η Γραμματεία δεν δέχεται χειρόγραφες δηλώσεις και δεν καταχωρεί βαθμούς αν δεν έχουν δηλωθεί τα μαθήματα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 6ου εξαμήνου δηλώνουν κατ’ ανώτατο όριο πέντε (5) μαθήματα ειδίκευσης (υποχρεωτικά επιλογής).

Οι φοιτητές/φοιτήτριες του 8ου και των μεγαλυτέρων εξαμήνων που χρειάζονται επιπλέον μάθημα ειδίκευσης (υποχρεωτικό επιλογής) για να πάρουν το πτυχίο τους στο τέλος του τρέχοντος εξαμήνου δηλώνουν κατ’ ανώτατο όριο έξι (6) μαθήματα ειδίκευσης (υποχρεωτικά επιλογής).

Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών προσφέρει 22 μαθήματα (κωδικούς ή τμήματα) ειδίκευσης (υποχρεωτικά επιλογής). Στα μαθήματα ΑΕΦ και ΛΦΙ ο ανώτατος αριθμός αυτών που εγγράφονται (οροφή) ανά τμήμα είναι 70. Στα φροντιστήρια ΑΕΦ (142, 144) και ΛΦΙ (163,164) είναι 20. Στα μαθήματα ΑΕΦ 141 και 143 και ΛΦ 161 και 162 δεν υπάρχει οροφή.

Ο Τομέας Μ.Ν.Ε.Σ. μαθήματα προσφέρει 18 μαθήματα (κωδικούς) ειδίκευσης (υποχρεωτικά επιλογής). Στα μαθήματα ΝΕΦ, ΜΕΦ και ΓΣΓ ο ανώτατος αριθμός αυτών που εγγράφονται (οροφή) είναι 160. Στο μάθημα ΝΕΦ 240 δεν υπάρχει οροφή.

Ο Τομέας Γλωσσολογίας μαθήματα προσφέρει 11 μαθήματα (κωδικούς) ειδίκευσης (υποχρεωτικά επιλογής). Στα μαθήματα αυτά ο ανώτατος αριθμός αυτών που εγγράφονται (οροφή) είναι 120.

Οι εκάστοτε οροφές είναι ενσωματωμένες στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι δηλώσεις μαθημάτων είναι υποχρεωτικές. Η Γραμματεία δεν καταχωρεί βαθμούς αν δεν έχουν δηλωθεί τα μαθήματα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Για τα μαθήματα που επιλέγονται από άλλα τμήματα παρακαλούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες να ακολουθήσουν τους κανόνες υποβολής δηλώσεων που ισχύουν στα τμήματα αυτά.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Δεν θα υποβληθούν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις.

ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η επιλογή των συγγραμμάτων από τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες του 6ου και των μεγαλυτέρων εξαμήνων γίνεται αμέσως μετά τη δήλωση του μαθήματος, στο ίδιο ηλεκτρονικό πρόγραμμα.

2 σχόλια: