Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΘ και προστασία απο την γρίπη των χοίρων Η1Ν1

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 22/9/2009

Το ΑΠΘ, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, πέραν των γενικών μέτρων που λαμβάνονται για ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με τη νέα γρίπη, έχει πάρει τα παρακάτω μέτρα ειδικά στο χώρο της Πανεπιστημιακής Φοιτητικής Λέσχης (Π.Φ.Λ.).

1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
-Τοποθετήθηκαν σε όλους τους χώρους της Π.Φ.Λ. ενημερωτικές αφίσες με τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό.
-Διανέμεται σε όλους τους φοιτητές που έρχονται στην Π.Φ.Λ. για σίτιση ειδικό τετράπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο που επιμελήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιών του Α.Π.Θ.
-Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες σε όλους τους εργαζόμενους της Π.Φ.Λ. σχετικά με τη νέα γρίπη.

2) ΠΡΟΛΗΨΗ:
-Στην είσοδο της Π.Φ.Λ. υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι στους οποίους οι φοιτητές θα πλένουν και θα απολυμαίνουν τα χέρια πριν από τη σίτισή τους.
-Σε όλες τις τουαλέτες της Π.Φ.Λ. έχουν τοποθετηθεί ειδικά απολυμαντικά σαπούνια και χαρτομάντιλα μιας χρήσης, με σκοπό την απολύμανση των χεριών, αλλά και των διαφόρων επιφανειών.

3) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ:
-Στην Π.Φ.Λ λειτουργεί τις πρωινές ώρες το Ιατρείο των Φοιτητών, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι κάτοχοι του φοιτητικού βιβλιαρίου, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την πιθανή αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α(Η1Ν1), καθώς και οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.

-Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος στην Υγειονομική Υπηρεσία της Π.Φ.Λ. όπου θα παραμένουν οι φοιτητές που ο γιατρός θα εκτιμά ότι μπορεί να πάσχουν από τη νέα γρίπη Α(Η1Ν1), προς αποφυγή της διασποράς του ιού.

-Στα ιατρεία της Π.Φ.Λ. θα γίνεται καταγραφή του αριθμού των φοιτητών που μπορεί να εμφανίζουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης, με σκοπό τη λήψη περαιτέρω μέτρων από την Επιτροπή Διαχείρισης Επιδημιών στο Α.Π.Θ.

-Τέλος, συνιστάται σε όλους τους φοιτητές που προσέρχονται στην Π.Φ.Λ. για σίτιση, να τηρούν τους ατομικούς κανόνες υγιεινής και να ενημερώνονται για τυχόν απορίες τους τόσο από το ιατρείο της Π.Φ.Λ. όσο και από τα τηλέφωνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., (1135) και το διαδίκτυο (
www.keel.org) .

-Τα μέτρα έχουν παρθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τις εξειδικευμένες οδηγίες της Επιτροπής Διαχείρισης Επιδημιών του Α.Π.Θ.

___________________________________________
Με την παράκληση να δημοσιευθεί ή να μεταδοθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου